Muzeu i përditësisë

Muzeu i përditësisë

1.
Letra e Markesit
2.
Misteri i mjelmës -Fatos Kongoli
3.
Në rrugë -Azem Shkreli
4.
Meri Morison-Robert Bërns
5.
Exegi Monumentum -fama VS lavdia -Pushkin
6.
Shiu i marrë - Dritëro Agolli
7.
Pendesa -Teodor Laço
8.
Rastësia -Drago Siliqi
9.
Vuajtja - Migjeni
10.
Fëmijëria- Frederik Rreshpja
11.
Buzëqesh grua - Alda Merini
12.
Karroca e jetës- Pushkin
13.
Babai - Merita Gruda
14.
Poetët shpejtojnë përherë për diku - Fatos Arapi
15.
Vendlindja - Rudolf Marku
16.
Inferioriteti VS Superioriteti - Cuk Simoni
17.
Lumturohu - Antoni Gun
18.
Idhujt - Marlon Brando
19.
Dështimi - Fatos Kongoli
20.
Fati - Geraldina
21.
Liria - Rita Petro
22.
Këshillat - Azem Shkreli
23.
Rruga jote - Rumi
24.
Shqetësim - Ilirjan Zhupa
25.
Janush Vishnjevski - Vetmia
26.
Iris Hanika - Thelbësorja në jetë
27.
Stefan Çapaliku - Shtëpitë e zmadhuara
28.
Fatos Kongoli - Braktisja
29.
Borges - Lumturia pas vuajtjes
30.
Viktor Frankl - Bukuria e botës
31.
Ridvan Dibra - Per rrenjet e njeriut
32.
Ismet Toto - Misioni ne jete
33.
Rudolf Marku - Mentori i një jete
34.
Itali Svevo- Leksione jete
35.
Naim Frashëri- Për grackat dhe grackangritësit
36.
Timo Flloko- Për harresën e pamundur
37.
Ylli Demneri - Më kujtohet
38.
Borgesi- E vërteta lakuriqe
39.
Ilirjan Zhupa- Për anën e errët të njeriut
40.
Timo Flloko- Shkallët
41.
Primo Levi- Për shpresën
42.
Dazieri - Drita e pasqyruar e pozitivitetit
43.
Viktor Frankl - Të mendosh për tjetrin
44.
Cuk Simoni - Parapërgatitja më e bukur se vetë festa
45.
Eqerem Çabej- Për malankolinë
46.
Balzak- Për të mirën dhe rikthimin e saj
47.
Herman Neuman- Gëzimi që duhet ruajtur brenda vetes
48.
AGIM VINCA - BILANCET E NJE DITELINDJEJE
49.
ALBAN TUFA - FRIKA
50.
ARDIAN VEHBIU - DITARI I NJE POZE PARA PASQYRES
51.
ARDIAN VEHBIU - NJE PIEDESTAL PER NJERIUN
52.
ARDIAN VEHBIU - PER MONUMENTIN NJEREZOR
53.
AZEM SHKRELI - NE RRUGE
54.
BALZAK - PER TE MIREN DHE RIKTHIMIN E SAJ
55.
BESNIK MUSTAFAJ - MIDIS TE DJESHMES DHE TE SOTMES
56.
BILL GATES - LEKSIONE JETE
57.
BOB MARLEY - ( PA ) PERSOSMERIA
58.
BORGESI - E VERTETA LAKURIQE
59.
BUKOVSKI - MIQESIA SI VLERE OSE JO
60.
BUKOVSKI - MREKULLIA E LEXIMIT
61.
BUKOVSKI - ZBULIMI I LETERSISE
62.
CUK SIMONI - PARAPERGATITJA,ME E BUKUR SE FESTA VETE
63.
DOM GJERGJ META - PRANIA ZEVENDESON FJALEN
64.
DRAGO SILIQI - RASTESIA
65.
DRITERO AGOLLI - PRITJA E DIÇKAJE
66.
EPIKTETI - MANUAL KLASIK MBI ARTIN E TE JETUARIT
67.
EQEREM CABEJ - PER MELANKOLINE
68.
ERNEST KOLIQI - KAVOT E BRISHTA TE QYTETERIMIT
69.
EZOPI - NJE SORRE NUK ESHTE SHQIPONJE
70.
FABRIZIO DE ANDRE - LAVD VETMISE
71.
FATOS ARAPI - DASHURI - URREJTJE
72.
FATOS ARAPI - KUR PAQEN E DETIT E MERR ME VETE
73.
FATOS LUBONJA - FJALET E BURGUT TE DIKTATURES
74.
FATOS LUBONJA - VETMIA
75.
HERMAN NEUMAN - GEZIMI QE DUHET RUAJTUR BRENDA VETES
76.
HILE MOSI - MALL
77.
ILIRIAN ZHUPA - DORE NJERIU
78.
ILIRIAN ZHUPA - MANEKINET
79.
ISMAIL KADARE - DUKE TE PRITUR TY
80.
KLODETA DIBRA - RREFENJE PER SHPIFJEN
81.
LASGUSH PORADECI - KORRIK
82.
LASGUSH PORADECI - ZEMER SHOKU
83.
MANJOLA NASI - PER GJARPRIN NJERI
84.
MARTIN CAMAJ - PER LODHJEN E SHPIRTIT DHE TE TRUPIT
85.
MARUBI - FOTOGRAFIA,RITAKIM I DOMOSDOSHEM ME TE DJESHMEN
86.
MAYA ANGELOU - MAMI UNE DHE MAMI
87.
MERITA GRUDA - BABAI
88.
MIGJENI - VUAJTJA
89.
MIMOZA AHMETI - PER ARMIKUN E PASHMANGSHEM
90.
NAIM FRASHERI - PER GRACKAT DHE GRACKENGRITESIT
91.
NAT'ZAMAN T'NJASAJ FURIE
92.
NAZIM HIKMET - DETI
93.
MUZEU I PËRDITËSISË- (AROMË KUZHINE)
94.
MUZEU I PËRDITËSISË-( DRITERO AGOLLI - MIKPRITJA )
95.
ISMAIL KADARE- ( PLAZHET NE DIMER )
96.
MUZEU I PERDITESISE ( ISMAIL KADARE - QIELL DIMRI )
97.
(KARTOLINAT)
98.
( MARGARET MEAD - SHENJA E QYTETERIMI )
99.
( ROZAFA SHPUZA - PËR NET SI SONTE )
100.
( YLLI DEMNERI - ATMOSFERË DIMRI )
101.
“MUZEU I PËRDITËSISË” ( AROME KUZHINE )
102.
“MUZEU I PËRDITËSISË” ( DRITERO AGOLLI - MIKPRITJA )
103.
( GIANNI RODARI - HOROSKOPI )
104.
( ISMAIL KADARE - PLAZHET NE DIMER )
105.
( KARTOLINAT ) - 30.12.2022
106.
( OCTAVIO PAZ - FILLIM JANARI ) - 04.01.2023
107.
( PABLO NERUDA - PARA SE TE DASHUROJA ) - 05.01.2023
108.
BEHAR JACAJ - CFARE TE BEJME ME TE VERTETEN )
109.
MUZEU I PERDITESISE ( BEHAR JACAJ - TUNDIMI VS PENDIMI )
110.
MUZEU I PERDITESISE ( BEN BLUSHI - JETA TRONDITESE E NIPIT TE KONICES )
111.
MUZEU I PERDITESISE ( BEN BLUSHI - LOJE FEMIJESH )
112.
MUZEU I PERDITESISE ( BEN BLUSHI - LOJE FEMIJESH )
113.
FATOS ARAPI - ATA QE DASHUROJNE AKOMA )
114.
MUZEU I PËRDITËSISË ( FREDERIK RRESHPJA - PËR FËMIJERINË DHE FËMIJËN )
115.
( GIANNI RODARI - HOROSKOPI )
116.
HERMAN NEUMAN - RUAJE GEZIMIN PER VETET
117.
MUZEU I PËRDITËSISË, ( KAHIL GIBRAN - PRINDËRIT PËR FËMIJËT )
118.
METAFORA E LAPSIT
119.
E VËRTETA DHE E RREMJA NË DASHURI
120.
OCTAVIO PAZ - FILLIM JANARI
121.
VERA BEKTESHI - 'Bota ështës një fshat i madh'
122.
PABLO NERUDA - 'Para se të dashuroja'
123.
( DRAGO SILIQI - Shorti i pashmangshëm )
124.
( GIANNI RODARI - KËNDVËSHTRIME PËR MIQESINË )
125.
( IRIS HANIKA - Vlera e thelbit të gjërave )
126.
( LEONARD KOHEN - NË FJALËT E NJË KËNGE )
127.
( PAOLO BORSELLINO - QËLLIMET E MËDHA )
128.
( PONC PILATI - PËRGJEGJËSIA )
129.
“MUZEU I PËRDITËSISË” ( VLADIMIR SOROKIN - MISIONI NË JETË )
130.
"NJË SHQIPONJË NUK DYLUFTON ME SORRËN"
131.
"SHKËMBEJE ENERGJINË SI NJË LULEDIELLI"
132.
"TIRANA, KRYEQYTETI 103 VJECAR"
133.
"TË BASHKËPUNOSH SI BLETËT"
134.
"MBËSHTETJA E DOMOSDOSHME PËR NJERIUN"
135.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – Emocionet dhe mendimet, përshtypjet dhe gjykimet, dialogët dhe monologët, leximet dhe shkrimet - Papërsosmëria njerëzore si një utopi- sipas një interviste të këngëtarit Bob Marley
136.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – Emocionet dhe mendimet, përshtypjet dhe gjykimet, dialogët dhe monologët, leximet dhe shkrimet - ( FAIK KONICA - DITA E VERES )
137.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – ( FREDERIK RESHJA - TRËNDAFILAT E THARË TË FEMIJËRISË )
138.
( LEKSIONE NGA NJË KUKULL - RRËFIM MBI KUKULLËN E KAFKËS )
139.
MIGJENI - VETMIA
140.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – Emocionet dhe mendimet, përshtypjet dhe gjykimet, dialogët dhe monologët, leximet dhe shkrimet - (MIMOZA AHMETI - DIKUSHI)
141.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – Emocionet dhe mendimet, përshtypjet dhe gjykimet, dialogët dhe monologët, leximet dhe shkrimet - ( TEODOR LACO - MËSHIRA I KA HIJE TË FORTIT - LAKU )
142.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – ( TEODOR LACO - ZEMËRIMI I NJË MINE ME SAHAT )
143.
"Muzeu i përditësisë". ISMAIL KADARE - MARSI
144.
( UMBERTO ECO - TRE KOZMONAUTËT - TË JESH QËNIE NJERËZORE )
145.
( UMBERTO ECO - PIKA E EKUILIBRIT TË QYTETËRIMIT )
146.
( PABLO NERUDA - SATRAPI - HISTORIA E POETIT )
147.
( EKZISTENCA PA KUFIJ - LIBRI I KUJTIMEVE DHE I HARRESËS )
148.
Emisioni, "Muzeu i përditësisë". 80 VJETORI I RIKARD LJARJES
149.
ME SIMBOLIN E PEMËS SË JETËS - PËR NJË RIFILLIM TË MBARË )
150.
NDRE MJEDA - PRANVERA DHE LUMTURIA
151.
NIKADOR PARRA - NJERIU NË FUQI ZERO
152.
RRUGA JETËSORE E GJITHKUJT
153.
LETERSIA SI NJË COPËZ E JETËS SONË
154.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – Emocionet dhe mendimet, përshtypjet dhe gjykimet, dialoged dhe monologët, leximet dhe shkrimet – ( ZOJA E SHKODRËS - PAJTORJA E SHQIPTARËEVE )
155.
( VANGJUSH ZIKO - POEZISË )
156.
( TEFË PALUSHI - SIMBOLI I HUMORIT )
157.
( STEFAN CAPALIKU - PASION I PAKUPTUAR )
158.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – Emocionet dhe mendimet, përshtypjet dhe gjykimet, dialoged dhe monologët, leximet dhe shkrimet – ( STEFAN CAPALIKU - KORCË E SHKODËR)
159.
RUDOLF MARKU - C'FARË PASHË )
160.
( PJERIN ASHIKU - LULES SË MAJIT )
161.
Ë ( MËSIMET E SHKRUARA NË ADN -në E NJERIUT )
162.
( KURT TUHOLSKI - DREJTPESHIM )
163.
( IDEJA NGA E THËNA NË TË BËRË )
164.
( EZOPI - LEPURI DHE BRESHKA )
165.
( ESTER GJIKA - PASIONI I ARTISTIT )
166.
( E RËNDËSISHME PËR NJERIUN )
167.
( DRITËRO AGOLLI - ZJARRI )
168.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – Emocionet dhe mendimet, përshtypjet dhe gjykimet, dialogët dhe monologët, leximet dhe shkrimet – ( ZBRAZËTIA E PADURUESHME PAS PUNËS )
169.
“MUZEU I PËRDITËSISË” – Emocionet dhe mendimet, përshtypjet dhe gjykimet, dialogët dhe monologët, leximet dhe shkrimet – ( IDEJA NGA E THËNA NË TË BËRË )
170.
(FOENKINOS - PËRNDJEKJA E HUMBJES )
171.
( FOENKINOS - NDRYSHIMI I PADUKSHËM )
172.
(FOENKINOS - DIKTATURA E LUMTURISË )
173.
( DON KISHOTI I MANCES - NJIH VETEN )
174.
(MOTORRI I DËSHIRËS )
175.
(HARRESAT E VOGLA)
176.
( KAMILO HOSE SELA - VETMIA E SHKRIMTARIT )
177.
( LIRIDON MULAJ - KUR DI FILLIMIN DHE JO FUNDIN )
178.
( DASHURIA DHE PROVA E KOHËS )
179.
( KUJTESA GDHENDET NË GUR )
180.
"LEGJENDA E FSHATIT QË E NDAN FARËN E MISRIT ME TË TJERËT"
181.
"FABULA KINEZE E MISTERIT SI NJË DERË QË IA VLEN TA HAPËSH"
182.
ANTONIO TABUCCHI - "DY HERË FITORE"
183.
A MUND TË NDËSHKOHEMI PËR IDETË?!
184.
TIMO FLLOKO - VLERA E ARMIQVE
185.
"SHIJE KORRIKU"
186.
TAHAR BEN JALLOUN - SHPJEGIM MBI RACIZMIN
187.
25-07-2023 "LEGJENDA E LISIT"
188.
21-07-2023 "CASTE BUZE DETIT"
189.
24-07-2023 "ALFABETI I PARASHIKIMIT TE FATIT"
190.
19.07.2023 ( KOLIQI - GEZIMI I GJERAVE TE VOGLA )
191.
DRITERO AGOLLI. "THJESHTESIA"
192.
EMILI DIKINSON. "E VËRTETA E TËRTHORTË "
193.
"KOHË E KRIMBUR", NGA SIBEL HALIMI
194.
"UNË JAM, SEPSE JEMI "
195.
EMILI DIKINSON - (E VERTETA E TËRTHORTË )
196.
"KOHË E KRIMBUR NGA SIBEL HALIMI"
197.
"SHTËPIA E NJERIUT ME KATËR DHOMA"
198.
"KUR E KUPTON JETËN"
199.
"LIRIA E PLOTE"
200.
"PËR GJURMËT E LEXIMIT"
201.
"TJETRI SI PASQYRË"
202.
"IDHUJT JANË SI NE"
203.
"IDENTITETI"
204.
"URIMET E FUNDVITIT"
205.
PËR FILLIMIN E MBARË
206.
"PORTAT E VITIT HAPEN"
207.
"TË ËNDËRROSH THESARIN E DUHUR"
208.
"NË DITËN E MEMORIES"
209.
"METAFORA E DRITËS SË DIELLIT"

Radio