Kolonat Zanore

Kolonat Zanore

1.
KOLONAT ZANORE, Një emision nga Juvelta Duri dhe Florian Zyka, prodhimi më i ri i Radio Tirana, ka zgjedhur në puntatën e parë të analizojë katër filma që janë ambientuar në periudhën e Luftës së Vietnamit. Ne studio Andi Kongo…
2.
Dhuna ndaj gruas është karakteristikë mashkullore apo rrjedh nga kriza e virilitetit? Muzika në filma si “Gone with the wind”, “Aladin”, “The Queen’s Gambit”, “Dream Girls”… Flet për pushtetin dhe zërin e gruas në shoqëri. E ftuar Adena Vangjeli ...
3.
“Kolonat zanore”, nga Juvelta Duri dhe Florian Zyka. “Romeo dhe Zhuliet” tek shkëlqimi i “Moulin Rouge!” dhe filmit “Elvis” apo portretizimi mbresëlënës i “The Great Gatsby”.Ee ftuar Ingrid Xhaja, kritike kinematografie…
4.
Kjo seri e “KOLONAVE ZANORE” do të ketë karakter formues përsa i përket njërit prej instrumentave më të rëndësishëm të muzikës moderne, siç është kitara bass i ftuari i ditës Ervin Dhimo (Bassist internacional…
5.
“Kolonat zanore të filmave “Rocky”, “Chariots of Fire”, “Beckham”, “Rush” dhe “Maradona by Kusturica” mbajnë vulën dhe identitetin sportiv të muzikës frymëzuese Në studio: Fatjon Pandovski |Senior Advisor per UEFA ...|
6.
“Fryma është magjia e tingullit!” Nëpërmjet filmave biografikë (Cadillac Records, Bird, The Mask, Born to be Blue, For a fistful of dollars, Midnight in Paris, La La Land etj.) I ftuar: Ermal Rodi.
7.
Filmat që përshkruajnë periudhën romantikisht kryengritëse me prodhime të avancuara si në formë ashtu edhe në përmbajtje dhe grupet e Rock-ut
8.
“Gladiatori”, “Konti i Monte Kristos”, “Shawshank Redemption”, “Papillon”, “La vita e’ bella”, “12 vjet skllav”, “Talk to me”, “Bronson” dhe “Shutter Island” I ftuar kompozitori Endrit Shani…
9.
23.04.2024"KOLONAT ZANORE"-nga Juvelta Duri & Florian Zyka- Çfarë do të ishte arti pa muzikën...?!
10.
Filmat “Mission Impossible”, “Dirty Dancing 2”, “Kill Bill”, “Desperado Trilogy”,” dhe një interpretim live për Radio Tirana nga Elsa Rraqi. Në kitarë bass virtuozi Roni Gjura.
11.
I ftuar në studio për të bërë një kronologji të rrymave muzikore me të cilat janë rritur brezat: Bedi Pejani (DJ, poli-instrumentist, piktor, artist)
12.
Kolonat zanore të filmave: Braveheard, The last of Mohikans, The legends of Fall, Outlander, Gomorrah, etj për të ilustruar përdorimin e elementeve etnikë . I ftuar në studio Klodian Qafoku (kompozitor, producen
13.
Kolonat Zanore të filmave: They Call Me Trinity, Bridget Jones Diary, Four Weddings And A Funeral, My best friends wedding... , AI ftuar në studio: Erion Kame
14.
Krijesa të mbinatyrshme në kërkim të përjetësisë apo të hakmarrjes! “E keqja, e realizuar mire. I ftuar në studio: Bledar Sejko (Kitarist
15.
Kolonat zanore të futbollit – Himni i një momenti të përbashkët! Kori i stadiumit është një fenomen social, një ritual kolektiv, është pjesë përbërëse e eksperiencës së tifozëve.
16.
Në gjurmët e eksploruesve të vjetër e në tingujt e kompozitorëve më te famshëm. Të ftuar Ilirian Pema (poli-instrumentist, vokal), Gentian Ballaqeni (baterist, Grandfather’s Brothers Band)
17.
Kolonat zanore që eklipsojnë filmin. Hitet verore të muzikës Eurodance të viteve ’90-2000 që ndryshe është quajtur Spaghetti Music në filmat që flasin për vapën, për detin dhe për pushimet.
18.
Dimensionet e tingujve- ndjesitë që muzika dhuron....
19.
Pse na pëlqejnë filmat me Mafia? Kolonat zanore që ta bëjnë mishin kokërr nga filmat “Onore e rispetto”, “La Piova”, “Le Professionel”, Të ftuar në studio aktorët dhe gazetarët: Anxhelo Shkreli dhe Julian Hurdha

Radio