Pyotr Ilyich Tchaikovsky-Simfonitë 1-6, dir. A. Dorati, London

Pyotr Ilyich Tchaikovsky-Simfonitë 1-6, dir. A. Dorati, London

Pyotr Ilyich Tchaikovsky (1840-1893) kompozitor i madh rus i erës romantike, si dhe dirigjent dhe pedagog. Veprat më të famëshme janë baletet"Liqeni i mjellmave", "Bukuroshja e fjetur", "Arrëthyesi", opera"Eugjen Onjegin "dhe Simfonia nr. 6"Patetika"

Radio