"HOMO ALBANICUS"-ritransmetim

"HOMO ALBANICUS"-ritransmetim

Emision, Tiranë, Shqipëri, 2022. nga Ardita Mullai e Ben Andoni-Tema: "Mbijetesa e vështirë e shqipes nga Komisia Letrare deri në 1945-n". Gjuha shqipe është gjuhë dhe degë e veçantë e familjes indo-evropiane që flitet nga më shumë se 6 milionë njerëz. Do të ishte Komisia Letrare në vitin 1916, e cila do të vendoste kanonet e para;vështirësitë, ekspansioni i toskërishtes gjatë Luftës II Botërore. A e përballi gjuha jonë këtë sfidë?

Radio