Franz Liszt-Koncertet për Piano No. 1, 2; Fantazi Hungareze

Franz Liszt-Koncertet për Piano No. 1, 2; Fantazi Hungareze

Franz Liszt (1811-1886) kompozitor, pianist virtuoz dhe dirigjent hungarez i epokës romantike, është autor i lindjes së Poemit simfonik si gjini muzikore. Ka kompozuar 2 koncerte për piano e orkestër, 19 rapsodi hungareze, 13 poema simfonike, vepra vokale simfonike, sonata për piano etj

Radio